Három év múlva kész lehet a ferihegyi repülőtér hármas terminálja

2018. május 10. 09:44 - szerző: 168 Óra

2019 végén kezdődhetnek és 2021-ben adhatják át a Liszt Ferenc repülőtér harmadik terminálját, de lehetséges, hogy néhány eleme már előbb elkészül – jelentette be Jost Lammers, az üzemeltető cég, a Budapest Airport  vezérigazgatója.

Fotó: Herczeg Szonja

Josat Lammers a Budapest Timesnak adott interjút, amelyből az Airportal idéz, és amelyben elmondja, várhatóan augusztusban átadják az utasforgalomnak a B-mólót a 2B terminálon. Ez a fejlesztés volt a sürgetőbb a nem-schengeni forgalom nagyobb arányú bővülése miatt. A schengeni oldalon a sokat kritizált bádogépületek, vagy ahogy az üzemeltető hívja egyszerűsített beszállítókapuk (BBG) helyettesítése a régen tervezett mólóval csak ez után következhet - írja az Airportal.

Arról nem esett szó, hogy a 3-as terminál 2021-re tervezett elkészültéig miként kezelnék a gyakran tapasztalható túlzsúfoltságot a 2-es terminálon. A check-in csarnokokban, vagy a SkyCourtban a biztonsági ellenőrzés zónájában sűrűn előfordul hatalmas torlódás.

Előreláthatóan a reptéri parkolót is bővítik, a jelenlegi Terminal parkoló felén 6 szintes épületet húznak fel, ami várhatóan 2020 elejére készül el.