Gyurcsány: „Fordítsuk ki a zsebeinket, fideszes és nem fideszes képviselő egyaránt, szigorú szabályok szerint"

2020. február 18., 17:59

Szerző:

A Demokratikus Koalíció benyújtotta javaslatát, amely nyilvánossá tenné a képviselők családtagjainak, rokonainak a vagyonnyilatkozatát is.

 

„A Fidesz akart a zsebemben turkálni, hát itt az alkalom, játsszuk le! Fordítsuk ki a zsebeinket, fideszes és nem fideszes képviselő egyaránt, szigorú szabályok szerint" -

jelentette be közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. 

A bejegyzéshez a kormányfő és Tiborcz István pálinkázós fotóját mellékelte a pártelnök, aki korábban arra kérte Orbán Viktort, győzze meg frakcióját, és a Fidesz is támogassa javaslatukat, hogy megnézhessék azt is, a családtagoknak mennyivel nőtt a jövedelme és a vagyona - szúrta ki a 24.hu

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: Kovács Tamás

Az új szabályok szerint a képviselőknek be kellene számolniuk arról is, mire és mennyit költöttek jövedelmükből, (ezt akarta a Fidesz a DK elnökétől is megtudni), és súlyos bűncselekmény lenne, ha valaki hamisan tölti ki a vagyonnyilatkozatát.

„Nekem nem csak a szám volt nagy. Ugye nektek sem, fideszes képviselők?"

Ezzel zárta bejegyzését Gyurcsány. A parlament honlapján a DK-s javaslat „Az országgyűlési képviselői tekintély visszaállításáról” címet kapta, mivel az előterjesztés szerint a korrupció ássa alá leginkább egy ország, illetve a politikusok tekintélyét.