Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Gyógyszergyárat, hűtőházat, lepárlót építtetett a magyar adófizetők támogatásával a Vajdaságban az Orbán-kormány

2019. november 23. 15:41 - szerző: MTI

Gyógyszergyárat, valamint gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzemet, hűtőházat és lepárlót adtak át a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében pénteken Szabadkán és Palicson.

Az üzemfejlesztések rendkívül jól tükrözik mindazt, amit a gazdaságfejlesztési programmal szerettek volna annak kiötlői elérni - hangsúlyozta a helyszínen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az államtitkár megfogalmazása szerint kiderült, hogy elemi igény és képesség van arra, hogy ez a közösség éljen a lehetőséggel, és saját magát a hajánál fogva húzza ki abból a gödörből, ahova a történelem lökte.

Orbán Viktor vizitje a vajdasági Topolyán
Fotó: Facebook/Orbán viktor

Iránytű ez mindannyiunk számára, hogy milyen irányban szeretnénk továbblépni – mondta, majd ígéretet tett arra, hogy amíg lesz nemzeti kormány Magyarországon, és ezzel párhuzamosan lesz magyar vállalkozói közösség a Vajdaságban, addig folytatjuk ezt a programot.

A vajdasági gazdaságfejlesztési program első, 2016-2018-as szakaszára Budapest kezdetben 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget.