Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Adószakértő: kezdetnek nem rossz lépések Orbán bejelentései, ám a KATA-fizetés felfüggesztését másokra is ki kell terjeszteni

2020. március 18. 16:52 - szerző: Árpási Bence

A bejelentés a leginkább érintett ágazatoknak jelent segítséget és kezdetnek nem rossz lépések a gazdaság megsegítése és a munkahelyek megtartása szempontjából – értékelte Orbán Viktor gazdaságvédelmi bejelentéseit a 168 Órának nyilatkozva Pataki Dániel okleveles adószakértő.

Hozzátette, pozitívum, hogy taxisok június 30-ig mentesülnek a KATA befizetése alól, ám ezt a lépést szükséges lehet más ágazatokra is kiterjeszteni. Jelezte, a részletek még nincsenek tisztázva és több pontosítás szükséges. Várhatóan a kormányrendeletek megjelenése után lehet jobban látni.

Elégedetten fogadta a miniszterelnök bejelentését a törlesztések felfüggesztéséről a Széchenyi Hitelszövetség elnöke is. „Kívánni sem lehetett volna szebbet” – fogalmazott Barabás Gyula a 168 Órának nyilatkozva. A szakértő szerint a lakossági üzletágban érdemes lenne a lépéseket kiterjeszteni azokban az esetekben, ahol részletfizetési megállapodásokat kötöttek felmondott kölcsön esetében valamilyen követeléskezelő céggel, és ha ott élő megállapodások vannak.

„A követeléskezelőknek olyan nagyon különösebben nem fájna, ha ezt a lépést rájuk is kiterjesztenék” – vélekedett Barabás Gyula. Jelezte azt is, hogy a tartozásrendezés körében a végrehajtásokat is érdemes lehet átgondolni.