Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

A forint további romlásától tartanak az elemzők, a 382 forintos euróárfolyam sem kizárt

2020. április 1. 16:55 - szerző: 168 Óra

Szerda délelőtt 365 forint fölé kúszott az euró ára. 

A K&H vezető elemzője, Németh Dávid szerint ha marad ez a negatív befektetői hangulat, akkor tovább gyengülhet a magyar deviza, így akár a 370 forint felé veheti az irányt az euró. Hozzátette: „egyelőre nem látni olyan pozitív jeleket, amelyek komolyabb trendszerű forinterősödést hoznának rövid távon, ugyanakkor a már említett piaci csapkodás miatt az euró 5-10- forintos gyengülése is benne van a pakliban".

A vezető elemző szerint az alacsony kamatszint, az általános bizonytalanság mellett a felhatalmazási törvény negatív nemzetközi fogadtatása is hozzájárult ahhoz, hogy a forint megállíthatatlanul esik – írja a napi.hu.

Az OTP szakértői még gyengébb forintot várnak. Friss elemzésükben arról írnak, hogy technikai alapon tovább emelkedhet a keresztárfolyam, a következő ellenállási szint 367,19-nél van, onnan újabb természetes szintek következnek. Más, hosszabb időtávú technikai minták alapján is látni magasabb szinteket 375 és 382,8 forintos keresztárfolyamnál.