340 forintig is elmehet 2020-ban az euró

2020. január 13., 17:30

Szerző:

A tavalyinál lassabb, ám az eurózónánál és a régiós országoknál még mindig gyorsabb lehet a gazdasági növekedés idén Magyarországon – írja prognózisában az Equilor. A befektetési cég 2020-ra 3,8 százalékos GDP-növekedést jósol, ebben továbbra is komoly szerepet kaphat a belső fogyasztás, illetve a hazai beruházások és az export. A reálbérek emelkedése azonban a korábbi években tapasztaltaknál visszafogottabb ütemű lehet, de a lakossági fogyasztás továbbra is erőteljes tényező maradhat, míg a beruházások és az export volumene a tavalyinál kisebb mértékben emelkedhet.

Az Equilor nem tart valószínűnek egy tartós forinterősödést: az euró-forint árfolyama tartósan a 330-340-es sávban mozoghat, és nem lehet kizárni, hogy hosszabb-rövidebb időre a 340-es szint fölé kerül a jegyzés – írják elemzésükben.

(A hvg.hu nyomán)

2024. április 21., 10:54

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.