Fontos változás közeleg a mobilos hűségnyilatkozatoknál

2017. június 27. 15:09

Október végén lép hatályba az elektronikus hírközlésről szóló törvény legfrissebb módosítása, amely hűségidős szerződésekkel kapcsolatban hoz újításokat.

A legfontosabb változás, hogy a jövőben a szolgáltatók főszabály szerint legfeljebb egyéves hűségidőt írhatnak elő a szerződésben – írja a Napi.hu, amely felfedezte a jogszabály-módosítást a közlönyben. A lap szerint a szolgáltatók a jövőben kötelesek lesznek a szerződés megkötése előtt felajánlani a határozatlan idejű szerződést, és ismertetniük kell az előfizetővel a pontos részleteket.

Ez alól kivétel, amikor az ügyfél kedvezményes árú készüléket vásárol, ilyen esetben ugyanis a törvény továbbra is lehetővé teszi, hogy a szolgáltató kétéves hűségidőt kössön ki.

A módosításban az is szerepel, hogy a szolgáltatók a hűségidő lejárta után kötelesek az előfizető kérésére ingyenesen hálózatfüggetlenné tenni a szerződéssel megkötésével együtt vásárolt készülékeket. A jogszabály azt is kiköti továbbá, hogy ha az előfizető a hűségidő lejárta után határozatlan szerződést szeretne kötni, akkor az ebben szereplő feltételek nem lehetnek rosszabbak a korábbi, hűségidős szerződésben foglalt feltételeknél.