Fél éve nem kapták meg járandóságukat a szarvasi kávéfőzőgyár dolgozói

2019. május 20., 17:45

Szerző:

Az utolsó havi fizetéssel, végkielégítéssel is adós a januárban bezárt szarvasi üzem – írja a hvg.hu.

„Pénteken felkerestük a polgármestert, hátha tud segítséget nyújtani nekünk abban, hogy merre induljunk el a pénzünkért" – mondta az egyik volt dolgozó azok közül, akik pénteken Szarvas első emberétől kértek támogatást. Babák Mihály megígérte a januárban bezárt gyárból elbocsátottaknak, hogy tájékozódik az ügyben, ezért egy hónap türelmet kért tőlük.

Az bizony már jócskán letelt.

A munkások nagy része azóta ugyan elhelyezkedett (többségük jelenleg is minimálbérért dolgozik), de zokon veszik, hogy sem az utolsó havi bérüket, sem pedig a sokaknak több évtizedes gyárban eltöltött idő után járó végkielégítést sem kapták meg fél év után sem. A minimálbéres fizetésükből nem telik jogi képviseletre, ezért azt fontolgatják, hogy együtt tesznek majd jogi lépéseket azért, hogy végre kifizessék az elmaradt bérüket.

A szarvasi kávéfőzőt egyébként továbbra is gyártják, ezért harmincan ott maradhattak, illetve egy másik cég, a DeerPlast Kft vette át őket a gyártással együtt – tette hozzá a lap.

A cég, bezárása előtt éppen egy nagyon formás és modern kávéfőző fejlesztésén dolgozott, ez a látványterv járt körbe róla:

Fotó: Szarvasi Vas és Fémipari Zrt.