Éppen 354 százalékkal keres többet két tárca nélküli miniszter, mindkettejüknek megvan a havi 4 milliója

2018. december 7., 09:51

Szerző:

Egy év alatt átlagosan 116 százalékos béremelkedés történt az állami vezetőink körében - írja az mfor a K-Monitor által rendszerezett adatok alapján. 

 A legboldogabb a két tárca nélküli miniszter lehet, hiszen

a nemzeti vagyon kezeléséért felelős Bártfai-Mager Andrea és a paksi bővítésért felelős Süli János havi bruttó 5 millió forintos fizetése 354 százalékkal haladja meg az előző évit.

Ennek adókedvezmény nélkül is 4 millió a nettója. Hivatalosan arra hivatkozva kapják, hogy ők nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el, ezért az ő fizetésüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek a fizetéséhez igazították.

Fenékig! Süli János (jobbra) a magyarkeszi kocsmában
Fotó: Facebook/Süli János

Nem lehet azonban panaszra oka Vízkelety Mariannak és Völner Pálnak sem, jelenlegi juttatásuk 273 százalékkal több az előző évinél, 1,3 millió forint.

Hat állami vezetőnek 187,5 százalékkal emelkedett a juttatása, Tállai András és Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium két államtitkára kevésbé volt szerencsés, hiszen csupán 162 százalékkal vihetnek haza több pénzt a tavalyinál. Juttatásuk 1,296 millió forint a tavalyi 494 244 után. A két tárca nélküli miniszter 22-szer, a miniszterek 19-szer, az államtitkárok pedig 6-szor többet kapnak kézhez munkájukért, mint az országos átlag – jegyzi meg a portál.

Az Orbán-kormány miniszterei – az említetteken és Semjén Zsolton kívül – 1,8 milliós bruttó fizetésből tengetik életüket. Semjén Zsolt csak 1,6 milliót kap, de valahogy elboldogul ő is.