Elcsúszhat a kormány a dinnyehéjon

Pedig minden fantasztikusan kezdődött azzal, hogy a vidékfejlesztési miniszter egy ropogósat harapott a nemzeti együttműködés dinnyéjébe és mindenkit arra buzdított, hozzon magával még egy dinnyét. Óriásfordulatot hirdetett a kormány dinnyepolitikájában július 10-én.

2011. július 26., 13:30

Hosszú távú politikai tanulságokkal szolgálhat a Fidesznek az, ahogyan a kormány erőfeszítései rendre kudarcba fulladtak dinnyefronton. Ellenáll az időjárás, ellenállnak a termelők, a baráti üzletlánc, sőt még a dinnye is. Avagy mi lesz a Nemzeti Együttműködés Rendszerével, ha az Élet ellenáll? - teszi fel a kérdést a

Napi fix blog.

Pedig minden fantasztikusan kezdődött azzal, hogy a vidékfejlesztési miniszter egy ropogósat harapott a nemzeti együttműködés dinnyéjébe és mindenkit arra buzdított, hozzon magával még egy dinnyét. Óriásfordulatot hirdetett a kormány dinnyepolitikájában július 10-én.

„A dinnyefogyasztás mértéke növelhető, mindenki vásároljon egy-két dinnyével többet, mert ez a gyümölcs nagyon egészséges, és az élettani hatása is kedvező.”

Szerinte Magyarország problémáinak egyik gyökere, hogy kevés dinnye fogy, miközben pedig a termés rendre bőséges, Magyarország óriási rejtett dinnyetartalékokkal rendelkezik, egy igazi dinnye nagyhatalom. Sajnos azonban ezt a hatalmat saját polgárai sem ismerik fel, nem esznek elég dinnyét, pedig, ha többet fogyasztanának, egészségesebbek lennének, ráadásul egy csapásra megszűnnének a termelők értékesítési gondjai, mindenki egészségesebb és gazdagabb lenne. Beköszöntene a nagy magyar dinnye-jólét.

Lett is nagy intézkedés, hiszen ez a helyzet nemzeti dinnye-együttműködés után kiáltott. Beindult a NER-gyár szokásos menete. Elkezdődött a propaganda, az állami tévé és rádió naponta harsogta, hogy minden magyar vegyen még egy dinnyét. A minisztérium kiemelt dinnyeellenőrzést, igazi dinnyeelszámoltatást vezetett be, hogy leszámoljon a múlttal. Az önkormányzatok országszerte „önként” kedvezményes dinnyeárusító standokat jelöltek ki, ahol a termelők nagyon jutányos bérleti díjért kínálhatták a rengeteg dinnyéjüket. Ezzel párhuzamosan a Magyar Dinnyeszövetség bevonásával beindult a Nemzeti Dinnyekonzultáció és a jövőbetekintő optimista dinnyekampány. Még Orbán Viktor is zöldségeket kezdett el beszélni arról, hogy egy erős nemzet alapja, az erős dinnyepolitika és az ízetlen vagy génmanipulált dinnyéhez szokott Nyugat is kénytelen lesz felismerni, hogy a magyar dinnye már jó úton jár - írta a blog.

Sajnos azonban egyelőre csúszik a dinnyepolitikai korszakváltás.


  • Ellenállnak a termelők is, hiszen nem nagyon élnek a kedvezményes árusító-helyek kínálta lehetőséggel. Országszerte üresen állnak a szinte ingyenes standok.

  • Ellenáll a Nemzeti Együttműködés abc-je, a CBA, amely 35 forintért kínálja a remek magyar árut, most képzeljük el szegény termelők mennyit kapnak ezért… A termelők pedig horribile dictu, a gaz multi TESCO-t dicsérik, a hanyatló nyugat áruházláncával még mindig jobban járnak, mint a magyar hátterére büszke CBA-val.

  • Ellenáll az időjárás, esik az eső, a jég, rohad a termés, ellenállnak a fogyasztók, akiknek az esőben nincs kedvük dinnyét enni,

  • és végül ellenáll a dinnye is, ami a sok eső és a kevés napfény miatt kicsit ízetlenebb mint más években.

Folytatás a

Napi fixen.