Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Egy kínai befektető cég saját dolgozóitól kér kölcsön, hogy a csődöt elkerülje

2019. május 14. 13:29 - szerző: 168 Óra

Az egyik legnagyobb kínai befektetési cég, a China Minsheng Investment Group (CMIG), amelyet a kínai JP Morganként is emlegetnek, már saját munkavállalóitól kér kölcsön azért, hogy a csődöt elkerülje – írja a napi.huReuters alapján.

A cég létrehozott egy alapot munkavállalóknak, akik választhatnak aközött, hogy a cégben tőkét emelnek, vagy hitelt nyújtanak neki a befizetett összeg erejéig.

A jelentősen eladósodott CMIG-t 2014-ben hozta létre a Chinese Minshen Bank segítségével 59 vezető üzletember. A befektetési társaság célja az volt, hogy nehéz helyzetbe került vállalatokat vásároljon fel az egészségügyi szektoron keresztül az acéliparig szinte az összes iparágban. A cég viszont elkövette azt a hibát, hogy a hosszabb távon hasznot hozó eszközöket rövid lejáratú kötelezettségekből finanszírozta.

Fotó: Pixabay

 

A CMIG már január végén nem tudott eleget tenni egy fizetési kötelezettségének. Februárban átmenetileg rendeződni látszott a helyzete, mert sikerült annyi összeget előteremtenie bizonyos részesedések és ingatlanok eladásával, amivel ki tudta fizetni akkor lejáró kötvényeit.

A Bloomberg tudósítása szerint áprilisban egy dollárkötvényére jelentett csődöt, de két nap késéssel végül annak a fizetési kötelezettségének is eleget tudott tenni.

A társaság 2018 eleje óta próbálja csökkenteni hatalmas adósságállományát, de még mindig körülbelül 4,37 milliárd dollár a hiánya.