Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Csányi Sándor négymilliárdért megvette a Budai Egészségközpont épületét

2019. szeptember 25. 12:00 - szerző: 168 Óra

Elkelt a Honvédkórház egykori, Királyhágó utcai épülete, az MNV Zrt e-árverés oldalán meghirdetett ingatlan tulajdonjoga 4 milliárd 70 millió forintért cserélt gazdát. Az új tulajdonos az ingatlant 15 éve bérlő Budai Egészségközpont – írja a napi.hu, amely úgy tudja, hogy a liciten csak a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. indult, ez az a cég, amelyen keresztül Csányi Sándor OTP-vezér 2017-ben közvetett irányítást szerzett a Budai Egészségközpontban.

A magánegészségügyi szolgáltató tavaly 7,4 milliárd forintos bevételt ért el és 428 millió forintos profitot termelt a tulajdonosoknak. A bevételből 3,5 milliárd forint közfinanszírozott ellátásért folyt be a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelőtől. 2019-re a köz- és a magánellátásért együttesen 8,8 milliárd forintos árbevételt terveztek. Az árbevétel növekedésének nagy része az ügyfélszám növekedéséből adódik, emellett évi 8-12 százalékkal emelik a szolgáltatások árát.

Honlapja szerint a centrumban „négy helyszínen több mint 200 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik, munkájukat világszínvonalú diagnosztikai műszerpark támogatja."

A mára 500 főállású alkalmazottal és 300 szerződött partnerrel működő vállalkozást 2000-ben alapította Varga Péter Pál, ő üzemelteti 2005 óta az Országos Gerincgyógyászati Központot is, az alapító jelenleg is a magánkórház főigazgatója. Varga Péter Pál egy múlt heti háttérbeszélgetésen elmondta,hogy az elmúlt 15 évben legalább 2 milliárd forintot költöttek az épületre.