Családok éve: Tiborcz István 21 százalékos részesedést szerzett Mészáros Lőrinc gigacégében

2018. december 21., 10:20

Szerző:

A Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt. stratégiai befektetőként megvásárolja Mészáros Lőrinc Konzum PE Magántőkealapjának 20,59 százalékos részvénycsomagját az Appeninn Holdingban – derül ki a Portfolio cikkéből.

A felek megállapodása szerint a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon. Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója augusztusban azt nyilatkozta,

a cél az, hogy „a társaság rövid időn belül a régió legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező ingatlan-befektetőjévé váljon”.

Az Appeninn Holding idén bővítette a prémium kategóriás irodaház-portfóliót, megszerezte a Club Aliga többségi tulajdonjogát, és az Aldival is megállapodást kötött. 2020-ig  a terveik között további 69 ezer négyzetméter „A” kategóriás irodaépület vásárlása, 80-100 kiskereskedelmi egység és több mint 35 ezer négyzetméter „A” kategóriás iroda fejlesztése – emlékeztet a hvg.hu.