Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem segített sem a Békemenet, sem Orbán portréja a falon: megint bezár egy pesti CBA-üzlet

2019. augusztus 24. 10:45 - szerző: 168 Óra

Jövő csütörtökön újabb boltot nyit a Spar, mégpedig a budapesti Váci úton lévő Duna Plazában, ahol korábban a CBA működtette az élelmiszerboltot.

Nem ez az első CBA, amely kiesik a hálózatából. Az elmúlt 1-2 évben a Lidl például hét üzletet vett át a magyar kézben lévő boltlánctól, köztük a budapesti Ferenciek terén és a Blaha Lujza téren lévőt. Az Aldi és az Auchan is vett át korábbi CBA-ként működő boltokat – írja a napi.hu

Már 2017-ben látszott, hogy hiábavaló volt a magyar kormány törekvése, amely szerint az üzletek több mint ötven százaléka hazai tulajdonban legyen. Hasztalan igyekeztek a Coop- és a CBA-láncokat helyzetbe hozni a szabályozási környezet átalakításával, éppen ellenkezőleg sült el a törekvés – írtuk akkor.

A CBA-alapító itt még boltfelújítást ünnepelt
Fotó: elelmiszer.hu

Pedig nemcsak Orbánék voltak jók a CBA-hoz, hanem fordítva is: a cég alapítója, Baldauf László annak idején hevesen kiállt például a vasárnapi zárvatartás mellett, a cég dolgozóit arra buzdította, hogy menjenek el a Békemenetre, az irodáját pedig egyebek mellett egy Orbánnal közös fénykép díszítette.