Egy hét alatt a BÁV teljes aranykészletét felvásárolta a lakosság

2020. március 25., 10:38

Szerző:

A veszélyhelyzet kihirdetése óta olyan mértékben megugrott a hazai kereslet a befektetési aranytömbök iránt, hogy alig több mint

egy hét alatt a BÁV teljes rendelkezésre álló készletét felvásárolták,

– közölte a vállalat.

Volt olyan ügyfél, aki a napokban két kilogramm arannyal távozott az egyik üzletből.

A koronavírussal kapcsolatos intézkedések hatására a világ részvénypiacairól megindult a tőkekivonás, sokan fordultak a hagyományosan menekülőeszköznek tartott arany felé. Volt olyan nap, amikor 5,6 százalékot drágult a nemesfém, amelyre legutóbb 2009-ben volt példa. Az áremelkedés azonban még nem ért véget.

„Egyetlen nap alatt a BÁV-nál több aranytömböt vásároltak, mint korábban egy hónap alatt. A vásárlási rohamra jellemző, hogy

volt olyan nap, amikor a teljes készlet 65 százalékát értékesítettük"

– mondta Kovács Ádám, a BÁV kereskedelmi igazgatója.

A vásárlók a kisebb, 5 grammos kiszerelést keresték először. Nem volt ritka, hogy valaki egyszerre 20-25 darabot vásárolt az 5 grammos aranytömbből. De volt olyan ügyfél, aki 20 db 100 grammos aranytömbbel távozott, ő az összesen 2 kilogrammnyi aranyért közel 33 millió forintot fizetett – írja a 24.hu.

2024. április 21., 10:54

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.