Százmilliókért hirdeti hazánk dicsőségét többek között Indiában és a Perzsa-öbölben a Fidesz kedvenc kommunikátora

2019. július 12., 12:55

Szerző:

A New Land Media Kft. és a Media Dynamics Kft. nyerte el a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség 10 milliárd forint értékű, médiaügynökségi és kutatási feladatok ellátására kötött keretszerződését – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

Mindkét cég a kormány jól bejáratott kommunikátora, Balásy Gyula érdekeltsége

– írja a hvg.hu.

Az átfogó kampányok száma tervezetten évente 9, ebből 3 belföldön, 6 külföldi célpiacokon valósul meg – olvasható a hirdetményben. A szerződések átlagértéke a legalább nettó 100 millió forintot meg fogja haladni, de akár ennek többszörösét is elérheti.

Kiemelt fókuszban az alábbi országok lesznek: Egyesült Királyság, Spanyolország, Németország, Olaszország, Franciaország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovákia, Hollandia, Izrael, Kína, Oroszország, Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Egyéb potenciális régiók/célországok lehetnek: Dánia, Norvégia, Finnország, Svédország, Törökország, Svájc, Írország, India, Öböl-menti országok (főként EAE és Katar) – írja a lap.

2018 óta minden egyes állami kommunikációs megbízást egyetlen ember, a nyíltan a Fidesszel szimpatizáló Balásy Gyula cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. nyernek. 

Balásy Gyula már a 2017-es állami megbízásokkal is óriásit szakított, 11 milliárdos tiszta haszonért ontotta a kormánypropagandát. A Lounge Design Kft. a tavalyi évi mérlege szerint 7 milliárd 787 millió forintos forgalom mellett kétmilliárd 14 millió forintos adózott eredményt könyvelt el.