Az MTI is úgy számol be Mészáros Lőrinc fantasztikus üzleti sikereiről, hogy egyszer sem írja le, hogy Mészáros Lőrinc

2018. november 9. 10:55 - szerző: 168 Óra

A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetésében működő saját és partner hotelek 17,6 milliárd forint nettó árbevételt értek el 6,4 milliárd forint üzemelési eredmény (GOP) mellett szeptember végéig, az adózás előtti eredmény így 3,6 milliárd forint lett – tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A tájékoztatás szerint a Konzum közvetett tulajdonát képező Hunguest Hotels árbevétele így csaknem másfélszer nagyobb volt, mint 2017 első kilenc hónapjában, a vállalat adózás előtti eredménye pedig már szeptember végén kétszerese a tavalyi éves adózás előtti eredménynek. Várhatóan a tavalyihoz képest nagyságrendileg nagyobb árbevételt ér el a vállalat idén – közölték.

A Hunguest Hotels elérte azt a jövedelmezőségi szintet, ami középtávon lehetőséget teremt a magasabb színvonalú fejlesztésekre, így sok hotel esetében kategóriaváltásra, megújulásra és a betöltött piaci pozíciók megerősítésére kerülhet sor – közölte a Konzum.

A tájékoztatóban azt is jelezték, hogy a végleges, auditált és a közgyűlés által elfogadandó beszámoló számadatai eltérhetnek a most közölt adatoktól – írja az MTI, anélkül hogy kitérne rá: a Hunguest-lánc is a (valószínűleg)  leggazdagabb nemzeti vállalkozóé, Orbán Viktor barátjáé, Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

A Mészáros Lőrinc médiabirodalmába olvasztott Világgazdaság a minap Mészáros Lőrinc kempingjeinek sikereit méltatta úgy, hogy egyszer sem írta le a gazda nevét.