Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

12 ezer forintért kínáltak 9 deci kézfertőtlenítőt az ATV-n futó reklámban

2020. március 30. 16:46 - szerző: 168 Óra

Megdöbbentő hirdetés ment le az ATV-n futó Ékszer TV teleshopjában: 11 970 forintért árult a cég háromszor három deci kézfertőtlenítőt – vette észre az Azonnali.

Ráadásul fertőtlenítőről azt állították, hogy amúgy 59 899 forintba kerülne, ami azt jelenti, hogy három deci nagyjából 20 ezer forint lenne most.

Bár a műsorban szereplő fertőtlenítővel megegyező típust nem talált a portál, megjegyezte, hogy 

a gyógyszertárakban nagyjából 1500 forintba kerül egy liter hasonló célra készült szer.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója az Azonnalinak nem szeretett volna nyilatkozni. Az ATV sajtóosztálya ezt írta nekik:

 „Az Ékszer TV reklámidőben megy le, ez egy külső gyártású élőműsor, nincs egyeztetési kötelezettsége az ATV-vel. Az ATV vezetősége az észrevételeit nem nyilvánosan, hanem közvetlenül osztja meg az Ékszer TV gyártóival.”

„Ez egy megtévesztő ellenkampány"

– mondta az esetről a 24.hu-nak Törőcsik Jenő, az Ékszer TV vezetője. Hozzátette: Három kézfertőtlenítőért 60 ezer forintról indult a licit, ez az ár ment le később 11 ezer 970 forintra.  A 60 ezres a nyugati-európai ár volt – jegyezte meg. 

Törőcsik elmondta azt is, hogy ebből sok helyen 100 millilitert 6000 forint fölött árulnak, ők pedig háromszor 300 millilitert adtak. A kézfertőtlenítőt egyébként ők gyártották. Közölte még:

nem érzi, hogy a reklám ne lenne etikus, sőt, úgy gondolja, ezzel segítenek az embereknek.