A Spar sem fogja évi 400 túlórára kényszeríteni a munkavállalóit

2019. január 10., 08:59

Szerző:

A Spar Magyarország, csakúgy – mint a Tesco – nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet, írj a Magyar Időkre hivatkozva az MTI. A cég kommunikációs vezetője elmondta, már korábban eldöntötték, hogy az évek óta érvényben lévő szabályokon a törvénymódosítás után sem kívánnak változtatni.

Így a vállalat egyetért a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével meglátásaival, a Spar kollektív szerződésében foglalt 300 órán felüli túlmunka lehetősége még munkavállalói hozzájárulás esetén sem szolgálja az érdekeket.

A szakszervezet korábban jelezte, hogy a Tesco nyitott egy írásbeli megállapodásra a szakszervezettel arról, hogy a következő két évben nem alkalmazza a 400 órás túlórakeretet.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) is több céggel egyeztet. Karsai Zoltán, a szakszervezet elnöke azt mondta, négy multival tárgyalnak, amelyek mindegyike nyitott a megállapodásra.

Úgy vélte, a sikeres tárgyalások hatására a versenyszféra egyéb területeiről is csatlakozhatnak cégek a kezdeményezéshez, ami leginkább az adott területen dolgozók érdekképviseletétől függ.