Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A magyarok 70 százaléka most már szívesebben használna eurót a forint helyett

2019. június 7. 19:33 - szerző: 168 Óra

Felmérést készített az Eurobarométer az euróról azokban az országokban, ahol még nem vezették be a közös valutát, a válaszokból pedig az derül ki, hogy a megkérdezettek többsége szerint az euró kedvező hatást fejtett ki azokban az országokban, amelyek már áttértek a használatára. Az euróövezeten kívüli hét tagállamban – Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Svédország – a felmérésben részt vevők 56 százaléka egyetértett ezzel.

A legtöbben – a megkérdezettek 70 százaléka – Magyarországon.

Magyarországon 59 százalék azok aránya, akik szerint a csatlakozás az euróövezethez pozitívan hatna saját életükre is. Magyarországon az euró bevezetésének várható idejét 10 éven belül valószínűsítik – írta a hvg.hu.

Varga Mihály szerint az ország 2022-től állhat készen a közös valuta bevezetésére, de ez nem jelenti azt, hogy be is vezetik ezzel egyidejűleg, időpont továbbra sincs.

Fotó: Népszabadság/archív/Szabó Barnabás

A pénzügyminiszter a dráguló euró miatt zúgolódókat addig is arra biztatja, hogy nyaraljanak belföldön, hiszen itt is annyi szép és érdekes látnivaló van.