A becsült összeg duplájért, 10,8 milliárdért épül az új soproni uszoda, Tiborcz István üzlettársának is bőven kijut a pénzesőből

2019. január 18., 16:30

Szerző:

Az eredetileg becsült ár kétszereséért épülhet fel Sopron új uszodája – írja az mfor. Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a beruházás eredetileg 5 milliárd forintosra saccolt összköltsége a nyertes kivitelezőkkel való szerződéskötésig a duplájára, 10,8 milliárd forintra nőtt

A szerződést tavaly december 5-én kötötték meg a nyertesekkel, amelyek közül az egyik nem más, Paár Attila West Hungária Bau Kft.-je. Paár már elugrani sem tud a menet közben rendre dráguló állami megbízások elől: például csak tavaly, csak az első negyedévben 16,9 milliárd forint értékű tendert nyert el.

Paár Attila Tiborcz Istvánnal is gyümölcsöző üzleti kapcsolatot ápol, egyebek mellett ő vette meg annak idején Orbán Ráhel férjétől a kínosan botrányos Elios Zrt-t.

Az uszoda egyébként az eredeti tervekhez képest már csúszásban van, a Kisalföld 2015-ös beszámolója szerint már tavaly szilveszterre készen kellett volna lennie.