80 milliárdot szórt szét eddig az Orbán-kormány a vajdasági vállalkozók között, de még nincs vége az osztogatásnak

2019. február 14., 19:37

Szerző:

Két ipari gyártó üzemet adtak át két vajdasági magyarlakta településen csütörtökön a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával, ezzel 65 új munkahely létesült Adán és Topolyán.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az eseményen kiemelte, hogy mintegy 80 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Vajdaságban a magyar állam támogatásával a vajdasági vállalkozók és dolgozók munkájának köszönhetően.

Adán egy iskolatáskák gyártásával foglalkozó vállalat bővítését támogatta a magyar kormány. A családi vállalkozást 1965-ben alapították, és mára Európa vezető ergonómiai iskolatáska-gyártójává vált. A támogatásnak köszönhetően 25 új munkahelyet hoztak létre a vállalt húsz helyett.

A topolyai bútorgyárban egymilliárd forintos fejlesztés valósult meg, és 40 új munkahelyet hoztak létre. 

A magyar kormány és a VMSZ közös vajdasági gazdaságfejlesztési programjára Budapest kezdetben 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget. 

A gazdaságfejlesztési program 2019-ben és 2020-ban is folytatódik.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.