Két közbeszerzési győzelemmel indította a hetet a NER-közeli 4iG Nyrt. kétmilliárd forintért

2019. december 9., 09:37

Szerző:

Portfólió cikkéből derül ki, hogy a korábban Mészáros Lőrinc jobbkezének tartott Jászai Gellért cége, a 4iG Nyrt. két nagy állami megbízás elnyeréséről tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsdét.

Az elsőben a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel (KIFÜ) köthetett szerződést a cég hálózati aktív eszközök szállítására, és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítására. A projekt célja a köznevelési, a szakképzési, a felsőoktatási és a felnőttképzési rendszer digitális átalakításához és Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának megvalósításához kapcsolódóan a KIFÜ hálózatának bővítése aktív hálózati eszközökkel és bővítő modulokkal. A megbízás összértéke 566 331 500 forint plusz áfa.

Jászai Gellért
Fotó: Inforádió/YouTube

A második arról szól, hogy a Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) műtéti napló beszédleíró szoftvereket kap 1 461 780 000 forint plusz áfáért. Az ÁEEK Egészséges Budapest projektben résztvevő 25 intézménye részére a 4iG Nyrt. szállítja és telepíti majd a műtéti napló beszédleíró szoftvereket.

Ez összesen 2 028 111 500 forint plusz áfát jelent.

A 4iG Nyrt ugyanolyan szépen kezdi a hetet, ahogyan befejezte az elmúltat. Pénteki hír, hogy a cég nyerte a Nemzeti Adó és Vámhivatal 1,065 milliárd forint értékű „a Dell-EMC gyártmányú eszközök gyártói támogatása" megnevezésű közbeszerzési pályázatát.