123 milliós uniós támogatásról mondott le Kósa Lajos anyjának a cége

2019. február 19., 14:03

Szerző:

123 millió forintot nyert el 2017-ben a Kósa Lajos anyjának résztulajdonában lévő cég egy sertéstartó telepek korszerűsítését támogató pályázaton. Csakhogy most kiderült: a cég vezetői lemondanak a támogatásról – tudta meg a hvg.hu.

Az erről szóló levelet maga Szilágyi Gábor, a vállalat ügyvezetője küldte el a lapnak. A hatóság tudomásul vette a kérelmet, a támogatási jogviszony így órákkal a kérelem benyújtása után megszűnt.

Amikor megkérdezték a cég vezetőit arról, hogy a támogatás lemondása után más forrásokból korszerűsítik-e a sertéstelepet, Szilágyi Gábor azt válaszolta: egyelőre nem történt semmi ezzel kapcsolatban. Sőt, mivel sertéspestis van Magyarországon és az EU több más pontján is, nagyon megfontolják, hogy lesz-e egyáltalán korszerűsítés – tette hozzá.

Fotó: Youtube

A Méker Kft.-t 1993-ban alapították, fő tevékenysége zöldség és gyümölcs nagykereskedeleme volt. A nagy változás 2015 nyarán történt: a nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó Kósa Lajosné Bacskó Katalin ekkor, fél évvel a nyolcvanadik születésnapja előtt vásárolta be magát a cégbe. Akkor hirtelen meglódult a szekér, 2017-ben már 304 millió forint volt az társaság árbevétele, ebből 30 millió forint nyereség maradt.

A Méker három nagy értékű járművet is lízingel, például egy BMW motorkerékpárt, amelynek az ára extrákkal együtt a 9 millió forintot is meghaladhatja. Kósa Lajos egy hasonló motorral jelent meg a Fidesz tavalyi velencei frakcióülésén – emlékeztet a lap.

Kósa Lajosné Bacskó Katalin több lábon áll. A Méker Kft. decemberben megszerezte a nyomdai előkészítő tevékenységet folytató Kaméleon Dizájn Nyomdai Előkészítő és Reklámtervező Kft.-t, majd januárban a Bászna Gabona Kft. tulajdonosa lett.