2018/15 Kiütés

2018. április 11. 10:25

134 Fidesz–KDNP-s mandátum, 25 parlamenti hely a Jobbiknak, húsz az MSZP–Párbeszédnek, kilenc DK-s képviselő, nyolc LMP-s parlamenti politikus, egy független, egy együttös és egy német nemzetiségi képviselő – nem árt ismerkedni a sorrendben harmadik fideszes kétharmad fémjelezte választás parlamenti térképével.

A 168 Óra a választás hosszúra nyúlt éjszakáján ott volt a pártok eredményváróin, láttuk például, hogy a Bálnában kizárólag a kommunikációs szempontból kiképzett fideszes zsoldossereg merítkezett meg az újságíróknak fenntartott karanténban. A Jobbiknál elmaradt „a pártkivonulás”, az azóta a mandátumáról és az elnökségről is lemondó Vona Gábor csak azt mantrázta, továbbra is a Jobbik „a legerősebb ellenzéki párt”. A DK jól választott helyszínt: a bázisul szolgáló romkocsma egy középpártnak szűk lenne. A szocialistáknál már a csúfos eredmények beérkezte előtt a következő tisztújításon járatták az agyukat, az LMP eredményváróján pedig az volt a fő téma, hogy a liberális értelmiség biztosan a zöldpárt nyakába varrja majd az ellenzék bukását. Ez is történt. Összeállításunkban a riportok mellett a választási eredményeket is elemezzük, megnevezzük a legjobban szereplő politikusokat, és megmutatjuk, miként akadályozhatták volna meg az ellenzéki pártok a Fidesz kétharmadát. „Jó, hát akkor itt fogunk élni” – idézi a Megáll az idő híres kezdőmondatát elemzésében Lakner Zoltán, de szerinte így már nem lehet élni. Valami mást kell kitalálni. Összeállítás a 168 Órában.

Lapozzon bele!

Biciklikkel a versenyautó ellen

Én az üzleti életben szocializálódtam, ott nem lehet ennyi bukás után ugyanazt a tevékenységet folytatni. Számomra felfoghatatlan, miként lehet ennyi ideig ugyanazzal próbálkozni, miközben a választók visszajelzik, hogy az nem jó – nyilatkozta lapunknak Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, akit az ellenzék helyzetén túl arról is kérdeztünk, látja-e a gazdasági fordulat esélyét.Ónody-Molnár Dóra interjúja.

Fantasztikus ellenzéki siker!

Rengeteg okuk van ünnepelni az ellenzéki pártoknak és mozgalmaknak. 2018. április 8-án mindenki elérte, amit akart. Ceglédi Zoltán számba veszi, hogy valójában melyiküknek mi volt a célja.

A szabadság kockázatai

Tolsztoj művéből, az Anna Kareninából Nagy András író készített színpadi átiratot, amelyet legutóbb huszonöt éve játszottak budapesti színpadon. Most Telihay Péter rendezésében újra látható a legendás történet a József Attila Színházban. Az előadás azzal is szembesít minket, vajon hajlandók vagyunk-e küzdeni, kockázatot vállalni a szabadságunkért, vagy beletörődünk abba, hogy mások irányítsák az életünket.

Magyarország 3,7 millió játékos hazája

Szakértők szerint 2017-ben 3,7 millió ember játszott valamilyen típusú videojátékkal hazánkban, ez a 18 és 65 év közötti népesség 58 százaléka. A piac mérete – beleszámítva a videojáték-vásárlást, a hardvervásárlást és az in-game költést – pedig meghaladta az évi 28 milliárd forintos forgalmat. Az utánpótlás is biztosítva van: a gyerekek több mint fele már most is játszik valamilyen típusú videojátékkal. Részletek a 168 Órában.