2017/45 Martonnal álmodom

2017. november 8. 10:20

Nagyon sajnálja Sárosdi Lilla, hogy olyasmiért is meghurcolta a média Marton Lászlót, amit nem követett el.

Martonnal álmodom

Nagyon sajnálja Sárosdi Lilla, hogy olyasmiért is meghurcolta a média Marton Lászlót, amit nem követett el. A színésznőt eddig csaknem négyszázan keresték meg azzal, hogy őket is abúzus érte. Férje, Schilling Árpád szerint ha egy színházon belül skandallum történik, az intézmény nem zárkózhat el a bűnével. A művészházaspár elmeséli, hogyan bolydult föl az életük, mióta Sárosdi a nyilvánosság elé állt a történetével. Kiderül, miért orrolt meg a színésznőre az egyik legnevesebb színházi rendező, Zsámbéki Gábor, s azt is elmondják, megbocsátanak-e Kevin Spacey-nek, illetve elmennek-e megnézni a Vígszínházba Marton legutóbbi sikerrendezését, A Pál utcai fiúkat. Cseri Péter páros interjúja Sárosdi Lillával és Schilling Árpáddal.

 

Lapozzon bele!

MSZP: pénzügyi csapdában

Továbbra is milliárdos adósságot görget maga előtt az MSZP. Információink szerint az MSZP nemrégiben jogerősen pert vesztett a párt volt informatikai igazgatójának cégével szemben is: nemcsak az évek óta halmozódó adósság után járó 16 milliós kamatot, hanem a 96 millió forintnyi elmaradt vállalkozói díjat is ki kell fizetniük a kft.-nek. Összeállításunkban utánanéztünk annak is: a pártpénztárnokokon kívül vajon van-e valaki, aki tudja, valójában mennyibe kerül működtetni egy országos pártot? Megoszlik az elemzők véleménye arról, hogy hosszú távon a politikusok tudnak-e üzleti stratégiát tervezni arra, hogy szervezetük kispárt, amely várhatóan nem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékot. Összeállításunk.

 

Miki, városunk jótevője

Kisvárda hasít a futballbajnokságban. A kupából máris kiütötte a címvédő Fradit, s a másodosztályban feljutó helyen áll. De nincs megállás, sietni kell. A Várkert melletti fenyéren futballcentrum épül: be kell érni a már zajló stadionépítést. Jövőre választás, majd bajnokavatás. Az ország legszegényebb szegletében, a magyar–szlovák–ukrán határ háromszögében meglódult valami. Pilonok emelkednek, gyűlik a tao-pénz. A város nagy kisfia, a nemzeti fejlesztési tárca ura, Seszták Miklós ennél is nagyobb terveket szövöget. Harmincmilliárdot akar a térségben határidőre elhelyezni. Ennek tetemes része sportra megy, de juthat másra is. Fürdőre, csúszdaparkra, lóbalneológiára, várra, sőt hajózható folyóra. A fantázia merész, de a pénz nem kevés. „Azt addig kell elverni, míg topon van városunk jótevője, a Miki”, mondják a helyiek. Hogy meggyőződjünk róla, a dolgok simán mennek, a Kisvárda és az újoncként feljutó Kazincbarcika rangadóját tekintettük meg. Buják Attila riportja.

 

Szélsőjobbról előz az LMP

Csekély érdeklődés kísérte azt a fórumot, amelyet a kaposvári cigány iskola − nagy indulatokat kavaró − bezárása kapcsán rendeztek helyi ellenzéki politikusok. Ami meglepő volt: a polgármester Szita Károly ellenzéke mintha nem igazán akként működne. A legváratlanabb az LMP helyi képviselőjének hozzászólása volt, aki megharagudott a Kúriára amiatt, hogy az elrendelte a helyi szegregáló iskola megszüntetését.

 

Washington–Budapest: lesznek még szép napok?

A politika a gazdaság koncentrált kifejeződése – hirdette annak idején a nagy orosz klasszikus. Ha valóban igaz lenne a velős mondás, akkor az Amerika és Magyarország közötti politikai kapcsolatoknak ma virágozniuk kellene, nem pedig alacsony szinten hervadniuk már csaknem egy évtizede. Elemzésünk.

 

A konyhafőnök

Fotósnak készült, Michelin-csillagos séf lett belőle, főzőműsorban zsűrizik, fest, könyveket ír, oktat, versenyez, hamarosan új éttermet nyit, s magára tetováltatja, ami fontos számára az életben. Kedvenc étele a túrós csusza porcukorral és a töltött paprika, kizárólag Aranyfácánnal készítve. Sárközi Ákos szerint a séfek világa megváltozott, már nem a konyhában elbújva alkotnak, hanem kimennek a vendégek közé és a nyilvánosság elé. Interjúnk.