Vissza a gyökerekhez – új francia filmvígjáték a mozikban

2018. június 12. 10:42

Dany Boon neve sokaknak ismerős lehet, Ő az a francia színész-rendező, aki minden évben készít egy kasszasikert jelentő filmet hazájában. Remekül vegyíti a klasszikus francia filmekre jellemző humort az aktuális trendekkel, így pedig egy nagyon széles közönséget képes megcélozni.

Legújabb mozijában egy elismert formatervezőt, Valentin D-t alakítja, akiért egész Párizs kapkod. Valentin egy kis északi faluból származik, és ezt rendkívül szégyelli, ezért valóságos sokként éli meg, amikor a rokonsága egyszer csak beállít hozzá. Az igazi őrület akkor veszi kezdetét, amikor egy baleset miatt a férfinak teljesen kiesik az elmúlt húsz év, és hirtelen újra az az egyszerű ám sokkal inkább szerethető északi srác lesz, aki korábban volt. Az már más kérdés, hogy ezt miként tudja feldolgozni a finoman szólva is kissé sznob és felszínes környezete.

Az alapszituáció adott egy remek vígjátékhoz, és hála a magyar fordítónak és az ötletes szinkronnak, egy igazán szórakoztató filmet kapunk. Dany Boon „Vissza a gyökerekhez” című filmje az év legnézettebb filmje Franciaországban, és bár hasonló babérokra aligha törhet hazánkban, aki egy könnyed szórakozásra vágyik a moziban, bátran válassza a rendező új filmjét.