Viharzón, leprás-tótosan: Bödőcs Tibor egyszerre parodizálja Adyt és Latinovitsot

2019. január 28., 11:59

Szerző:

Száz éve hunyt el Ady, majdnem negyvenhárom éve Latinovits – írja Facebook-oldalán Bödőcs Tibor. A humorista egy Ady Endre stílusában megírt, Latinovits Zoltán stílusában elszavalt verssel emlékezik meg a költőről és a színészről. Viharzón, leprás-tótosan a mű címe.

Bödőcs szilveszterkor adott ki legutóbb videót, amelyben a közmédia híradóját parodizálta. Ebben arról beszélt, hogy Németh Szilárd lesz a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, és hogy februárban átadják a Felcsút–Peking kisvasutat.

444.hu Latinovits egy olyan felvételét is mutatja, amelyen a színész József Attila Eszmélet című versét adja elő. Akkor, amikor még az adás felvételekor, szavalás közben is dohányozhatott Latinovits, miközben a cigaretta majdnem a körmére égett.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.