Vidnyánszky Attila nagyon kedves ajándékkal lepte meg születésnapján a 83 éves Törőcsik Marit

2018. november 23., 15:51

Szerző:

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila és a társulat tagjai Velemben jártak, hogy felköszöntsék 83. születésnapján a Nemzet Színészét, Törőcsik Marit:

Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt

A művésznő kedvenc virágjából, egy sárga rózsákból álló virágcsokrot, 1212-es számú öltöző kulcsának ezüstből kiöntött mását, színművészeink személyes üzeneteit, a szerepeiből összeállított fényképalbumot, valamint egy közös társulati fotót kapott a Nemzeti Színháztól – írja honlapján a teátrum.

 

 

 

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.