Váratlanul elhunyt Roy Hargrove Grammy-díjas jazz-zenész

2018. november 4., 14:11

Szerző:

Váratlanul elhunyt Roy Hargrove. A 49 éves Grammy-díjas zenész évek óta veseelégtelenséggel küzdött, most is emiatt szállították kórházba New Yorkban, ahol azonban szívinfarktust kapott.

A Grammy-díjas jazz-zenész – aki trombitajátékával lenyűgözte a világot – a hargrove a bebop, a hiphop és az R&B elemeit használta munkássága során. Jellemző volt rá a kíváncsiság, a megújulás igénye. Termékeny művész volt, zenekarvezetőként több mint húsz, közreműködőként pedig több mint ötven albumon hallható játéka.

 

 

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.