Újra színpadra lép Kulka János

2018. november 6., 20:24

Szerző:

Két és fél év kényszerű kihagyás után újra színpadra lép Kulka János, akit a Trafóban, Móricz Zsigmond Árvácskájában lehet majd látni – derül ki az Infostart cikkéből.. A darabot Ördög Tamás rendezi a Dollár Papa Gyermekei nevű független alkotói csoporttal. Egyelőre két előadásról van szó 2019. január 31-én és február 1-én, Kulka János korábban, augusztusban már jelezte, hogy nem tér vissza a színház világába, a Katona József Színházból is kilépett.

Fotó: Merész Márton

Kulka János már vállalt egy szerepet a stroke-ja óta, Ujj Mészáros Károly filmjében, az X – A rendszerből törölve című thrillerben játszik.

– Nagyon jó volt. Öt napot forgattam. Haldokoltam. Kúsztam a földön. Borzasztó Nagyon jó volt

– mesélte az élményről, hozzáfűzve, készült a filmre, de nem izgult, hanem megkönnyebbült a forgatás alatt. 

Kulka Jánost 2016. április 12-én vitték mentővel az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, hogy életmentő műtétet hajtsanak rajta végre. Felébredve eleinte csak a bal karja mozdult és csak a szemével tudott kommunikálni, a folyamatos fejlődés ellenére most is afáziában – az organikus agyi sérülés következtében létrejövő beszédzavarban – szenved.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.