Törőcsik Mari jobban érzi magát

2019. szeptember 30., 11:38

Szerző:

A többszörös Kossuth- és Jászai Mari díjas színésznő elárulta, sok segítséget kap, ráadásul jobban is érzi magát.

„Kezd belém visszatérni az életkedv. Azt sajnálom, hogy beköszöntött a hideg évszak, mert a nyarat jobban szeretem.” Ennek ellenére gyakran kinyitja az ablakát, ilyenkor örömmel tapasztalja, hogy – félelmével ellentétben – nemhogy nem felejtették el, de nagyon sokan felismerik, köszöntik.

„Mindig meglepődöm, ha a kedves emberek beköszönnek az ablakomon, vagy ha az ápolóm kivisz a levegőre, milyen sokan köszönnek. Ilyenkor elérzékenyülök, mert ezekből a jelekből érzem, hogy jó hivatást választottam. Szeretnek az emberek, és ha ezt érzem, a fájdalmaimat is könnyebben elviselem” – írta a Hiteles Hírek és a Színes Ász nyomán a Blikk.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.