Szujó Zoltán távozik az M4 Sporttól, az MTVA súlyos szerződésszegésre hivatkozik

2019. május 11. 20:54 - szerző: Ágoston Zoltán

Nem dolgozik többé az M4 Sportnál Szujó Zoltán –derül ki abból a szombat délutáni közleményből, amelyben az MTVA jelezte, hogy súlyos szerződésszegés miatt „kényszerűségből” felbontja a kontraktust a műsorvezető-riporter cégével. Az MTVA ezzel azt megerősítette, amit Szujó Zoltán, a Forma-1-közvetítések állandó kommentátora korábban az Instagramon írt, vagyis hogy úgy tűnik, az ő Forma-1-es utazása a végéhez közeledik.

Bár először nem akart magyarázatot fűzni a posztjához, Szujó Zoltán később az Indexnek elmesélte, hogy a a szakításhoz egy hanghiba vezetett. Ő és Wéber Gábor eredetileg a helyszínről, Barcelonából közvetítette volna a hétvégi Spanyol Nagydíjat, ám a pénteki szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt a vezetőség arra kérte őket, hogy repüljenek vissza Budapestre, az adás biztonsága érdekében, és a stúdióból közvetítsék a szombati időmérő edzést, illetve a vasárnapi versenyt. Vissza és repültek, szombat délelőtt azonban Szujó Zoltán úgy érezte, nincs megfelelő idegállapotban ahhoz, hogy közvetítsen, ezért kérte a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől, hogy oldják meg a helyettesítését. A válasz az volt, hogy megoldják, de vasárnap már be sem kell mennie. Ezt a viselkedést nem tűrik el – fűzték hozzá, amire Szujó Zoltán beadta a felmondását. amit az MTVA el is fogadott. Utóbbit a műsorvezető az időmérő edzés előtti felvezetőből tudta meg, amikor Mérei Andrea „szolgálati közleményként” felolvasta, hogy az MTVA megköszönte a munkáját.

Bár Szujó Zoltán már az Indexnek adott nyilatkozata kezdetén hangsúlyozta, hogy határozottan nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek a távozásához az M4 Sporttól, később elárulta, három éven át érett benne a felmondás gondolata. Az elmúlt években leépítették az Forma-1-es közvetítés stábját, remek szerkesztőket küldtek el, akiket fiatal, rutin nélküli kollégákkal helyettesítettek. A pénteki hanghiba is olyan eset volt, amelyet korábban gyorsan javítani tudtak volna – állította.

Szujó Zoltán 18 éven át volt a Forma-1 magyar hangja, 2012 óta dolgozott az MTVA-nál.