Szombaton nyílik a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában

2018. július 5. 16:13 - szerző: MTI

Szombattól várja a látogatókat a híres mexikói festőművész, Frida Kahlo életét és munkásságát bemutató nagyszabású kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

Baán László, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a kiállítás csütörtöki sajtóbejárásán kiemelte, hogy nagyon különleges anyagot kapott a galéria a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedótól, amely a legjelentősebb Frida Kahlo-gyűjteményt őrzi a világon. 

– Biztos vagyok benne, hogy ennek az évnek a legsikeresebb tárlata a Frida Kahlo-kiállítás lesz – hangsúlyozta Baán László.

Fotó: Facebook

Frida Khalo ikonikus alakja és szimbóluma a női erőnek, egyenjogúságnak a művészetben és Mexikó történetében egyaránt – emelte ki Carlos Phillips, a Museo Dolores Olmedo igazgatója. Hozzátette, hogy a tárlat az életműnek azt a részét is bemutatja, amelyet Frida saját maga felszabadításáért alkotott. Az igazgató hangsúlyozta, örömteli esemény, hogy a magyar kiállítás segítségével még több embernek nyílik lehetősége megismerni a művészt és a gazdag mexikói kultúrát egyaránt.

A tárlat, amelynek megnyitóját a festőművész születésének 111. évfordulóján, pénteken tartják, Frida Kahlo 26 ismert festményén és 9 rajzán, valamint fotókon és videofelvételeken keresztül, öt szekcióban mutatja be az alkotó munkásságát és életének jelentős részleteit.

 

A kiállítás november 4-ig látható.