Szexuális zaklatás miatt kitiltanák Ben Affleck öccsét az Oscar-gáláról

2017. november 7. 00:48

Újabb személlyel gyarapodott a hollywoodi zaklatók sora. Casey Affleck ellen petíciót indított egy volt kolléganője, kérve, hogy a színészt tiltsák ki az Oscar-díjátadó gáláról.

Fotó: AP/Richard Shotwell

Affleck februárban elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat a Régi városban nyújtott alakításáért. Már akkor is nagyon sokan tiltakoztak a díja ellen egy szexuális zaklatási ügy miatt, a Change.org ugyanis megírta, hogy a színész 2010-ben két kolléganőjét is zaklatta egy dokumentumfilm forgatása alatt. A vádak szerint fenyegető üzeneteket küldött a nőknek, ragaszkodott ahhoz, hogy közös szobában aludjanak, és Joaquin Phoenixszel együtt az egyik nőt kizárták a saját szobájából, hogy a bent lévő nőkkel szexeljenek. Az egyik alvó nő arra ébredt, hogy Affleck befeküdt mellé az ágyba.

Egyelőre nem zárták ki a színészt az Oscar-gáláról, 2018-ban ő fogja átadni a legjobb színésznőnek járó díjat úgy, ahogyan azt a hagyományok szerint az előző évben a legjobb férfi színésznek ítélt díjazottak teszik.

Érdekes, hogy bátyját, a kétszeres Oscar-díjas Ben Afflecket is többen megvádolták már szexuális zaklatással, aki nyilvánosan fogdosta kolléganőit, és októberben, a Harvey Weinstein körül kitört botrány nyomán bocsánatot kért viselkedéséért. Ahogyan mi is megírtuk, a Weinstein-ügy óta egyre több hírességet vádolnak meg erőszakos viselkedéssel, köztük Dustin Hoffmant és Kevin Spacey-t is.