Szakács Árpád az egyik nyelvével a kereszténységet védi, a másikkal talán még Morbid Angel-dalszövegeket dúdol néha

2019. november 24., 21:05

Szerző:

A Fidesz-közeli médiabirodalomhoz tartozó nagy kiadó, a Mediaworks központi szerkesztőségének első embere, a jobboldali kultúrharc vezéralakja csütörtök este kitüntették, elsőként ő kapta meg a néhai újságíróról, Lovas Istvánról elnevezett díjat. Beszédének eddig csak arról a részletéről írtunk, amelyben némiképp váratlanul a kormánypárti médiát bírálja, de – hívja fel a figyelmet a 444 – a YouTube-on a teljes előadás fent van. Ennek tanúsága szerint Szakács Árpád megkockáztatta, hogy 

„a liberalizmus, a nácizmus, a kommunizmus és az ebből kinövő baloldal egy és ugyanaz, ezek mind ugyanazok”,

aztán elejtett egy megjegyzést, miszerint

„Magyarországon ma a balliberális világkép programkísérlete zajlik, ezt segíti a kultúra minden területe, a film, a képzőművészet, a könyvkiadás, könyvterjesztés, előadóművészet, a vizuális kultúrák, a színház, a zene, a fesztiválok keretében, egyszóval minden területen naponta sulykolják a migrációt, a gender- és homoszexuális és egyéb másságpropagandát, kőkemény módszerekkel készítik elő a kereszténység, a maradék nemzeti tudatunk és gondolkodásunk megsemmisítését, mindezt majdnem teljes egészében a magyar állam finanszírozásával.”

Ami azt illeti, Szakács Árpád is tudhat valamit kereszténység megsemmisítéséről, használati útmutatóként legalábbis ott van a death metal kimagasló alakja, a sátánista szövegvilágáról ismert amerikai Morbid Angel, amelyet egy 2015. május 30-i Facebook-posztja szerint ő maga is hallgat. Olyannyira, hogy a profilképe is a zenekar fordított kereszttel ékesített logója volt egy időn át. És úgy tűnik, több death metal, illetve black metal zenekart is kedvel. 

A teljes beszédet a lenti videóban hallgathatják meg. 

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.