Most már biztos: visszatér a fiatal Anakin és Obi-Wan a képernyőre

2020. december 11., 08:45

Szerző:

Többek között ezt is bejelentette a Disney csütörtökre virradóra. 

A Disney+-on fog debütálni az Obi-Wan Kenobi életéről szóló sorozat. Az előzménytrilógia színésze, Ewan McGregor fogja alakítani A sithek bosszúja után tíz évvel játszódó történetben a jedi mestert. Helyi idő szerint szerdán az is kiderült, hogy Darth Vader, azaz Anakin Skywalker is visszatér a szériában, őt Hayden Christensen fogja ismét eljátszani.

A Disney emellett számos új mozis és streaming tartalmat is bejelentett a következő évekre: Összesen 10 Star Wars, és több Marvel-sorozat jön. Lesz új Star Wars-film is: ezt a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins készíti Rogue Squadron címmel, és 2023 decemberére várható.

Egyébként a Darth Vadert eredetileg alakító David Prowse november 28-án halt meg. A 85 éves brit testépítő és színész rövid betegeskedés után hunyt el.

(Indiewire)

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.