Gyalázat: méteres gaz borítja a nemzet színészének sírját, már a fejfája is alig látszik

2019. augusztus 5., 11:31

Szerző:

Megdöbbentő állapotok uralkodnak a Farkasréti temető művészparcellájában – állapította meg a Bors.

A legmegrendítőbb látványt a 2014-ben el­hunyt Gera Zoltán sírja nyújtja: öt év sem volt elég, hogy sírkő kerüljön a hantjára, a földet körülbelül egyméteres fű és gaz lepte el, ami alól alig látszik ki a nemzet színészének fejfája.

Gera Zoltán
Fotó: Youtube

Nem sokkal jobb a helyzet a 2002-ben, tragikus körülmények között elhunyt Jászai Mari-díjas Schütz Ila sírjánál sem, és Lukács Margit végső nyughelyét szintén felverte a gyom. Az ál­datlan állapotokról a 85 éves Bodrogi Gyula is szomorúan értesült. – A nemzet színészeit az állam saját ha­lottjának tekinti, méltó temetést finanszíroz számukra. Utána vi­szont a sír karbantartása szerintem leginkább a családok feladata lenne. Mindenesetre ezt jelezni fogom, és igyekszünk majd együttes erővel tenni valamit az ügyért – mondta a lapnak a művész.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.