Scherer Péter kapta a legjobb humoristának járó díjat

2020. december 16., 11:47

Szerző:

A Rádiókabaré szerkesztősége a Jászai Mari-díjas színészt díjazta – értesült a Színház Online.

Közel négy évtizedig tartott az a hagyomány, hogy évente egy fogadás keretében kapják meg a Karinthy-gyűrűt a Rádiókabaré elmúlt évadában kiválóan teljesítő humoristák. Ma már azonban nem feltétel, hogy a gyűrű nyertese rendszeresen fellépjen vagy maradandót alkosson a Rádiókabaréban, és a fogadások megtartása sem olyan egyszerű.

2019-ben Bagi Iván és Nacsa Olivér, 2018-ban Vida Péter, 2017-ben pedig Aranyosi Péter nyerte el a legjobb humoristáknak járó elismerést.

A Karinthy-gyűrű 10-12 gramm aranyból készül, korábbi díjazottjai között megtalálható Hofi Géza, Karinthy Ferenc, Boncz Géza, Déri János, Sándor György, Fábry Sándor is. 

Scherer Péter 1961-ben született, 1997-ben részt vett a Bárka Színház megalapításában, 2002 augusztusában Schilling Árpád hívására a Krétakör Színházhoz szerződött.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.