Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója

2020. március 24. 17:21 - szerző: 168 Óra

A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház vezetéséve – tudatta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon:

A főpolgármester azt írta, hogy a Vígszínház ügye igazi szomorújátékká vált az elmúlt hetekben. „Egy végtelenül fájdalmas megtisztulási folyamat zajlik a művészeti életben, világszerte. Amit korábban hallgatásba burkolt eltűrés övezett, az mára tűrhetetlenné vált. Hogy így alakult - és jó, hogy így alakult -, az a jövőre nézve is kijelöli, milyen normák tiszteletben tartása lett elemi kötelessége minden színházi vezetőnek. Miként mostantól bármely társulat minden tagja számára lehetőségnél több, hogy azonnal felemelje hangját, ha bárki ezeket megsérti” - olvasható a bejegyzésben.

Mint írta, a közönségnek és a társulatnak tartoznak azzal, hogy a város legnagyobb színházát nem hagyják bizonytalanságban ezekben a nehéz hetekben.

„A hosszú hónapokra elnyúló újabb pályázat helyett ezért tartom a legjobb döntésnek Rudolf Péter másfél évig tartó megbízását, aki első körben a szakmai bizottság többségének a bizalmát ugyan nem kapta meg, de a társulatét igen. És most az a legfontosabb, hogy béke legyen a Vígszínházban.

Elismerést érdemel, hogy Rudolf Péter vállalta a botrányok és a járványveszély által duplán sújtott színház vezetését” - fogalmazott Karácsony Gergely.

Fotó: Bazánth Ivola

A főpolgármester egyébként megköszönte az előző direktor, Eszenyi Enikő munkáját, akinek vezetési stílusát számos színész illette súlyos kritikával. Eszenyi a múlt héten jelentette be, hogy lemond és nem pályázik újra a színigazgatói posztra:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Pályázatának – melynek az Egy polgári népszínház címet adta – bevezetőjében Rudolf egyébként azt írta: „Sosem voltam elitista. Gyűlölöm a sznobizmust. Mondhatnám népszínházi alkatú polgár ember vagyok. Tekintettel arra, hogy a Vígszínházat egy polgári múltú népszínháznak látom, ezt a tényt tekinthetjük egy fontos kapcsolódási pontnak is”.

Korábban az is kiderült, hogy a színház igazgatói posztjára pályázók közül a társulatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en Eszenyi Enikőt támogatták.