Meghalt Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője

2019. december 10., 13:45

Szerző:

61 éves korában meghalt Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője – írja a svéd Aftonbladet nyomán az Index.

Fredriksson hétfő reggel halt meg hosszú betegsége után.

Fotó: Daily Roxette

A svéd énekesnőnél 2002-ben agydaganatot diagnosztizáltak. A család közleménye szerint a temetésén csak a közeli hozzátartozók vesznek majd részt.

„Te voltál a legcsodálatosabb barát több mint 40 éven át” - írta Per Gessle, a Roxette másik tagja.

A svéd popzenei duó olyan globális slágerekkel írta be magát a zenetörténelembe az 1990-es években, mint a The Look, a Joyride és az It Must Have Been Love.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.