Rengetegen mentek el Bud Spencer budapesti szobrának a felavatására

2017. november 11. 20:36 - szerző: Ágoston Zoltán

Az olasz színészt egész alakos bronzszobrot a budapesti Corvin sétányon avatták fel. A Bud Spemcer néven ismert Carlo Pedersoli tavaly júniusban hunt el. A halála után Tasnádi Szandra szobrászművész levélben fordult a Józsefvárosi önkormányzatához, hogy készített egy egész alakos, 2,4 méter magas bronzszobrot a színészlegenda tiszteletére. és felajánlja a kerületnek.  

Fotó: MTI/Mónus Márton

A képviselő-testület szeptember elején döntött arról, hogy az önkormányzat vállalja a szobor felállításának csaknem 9 millió forintos költségét. Bud Spencer személye tiszteletre méltó mind sportolói és filmes karrierje, mind pedig azon szemlélete miatt, amellyel az életre és a világra tekintett. Életútjával olyan példát szolgáltatott, amely mindenképp megismerésre méltó és követendő a mai generációk számára is – indokolta az önkormányzat a felajánlás elfogadását. A szombat délutáni szoboravatásra aztán rengetegen mentek el. Jelen volt Kárpáti György, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki még játszott az eredetileg vízilabdázó Carlo Pedersoli ellen, az olasz színész családjának több tagja iés Kocsis Máté fideszes józsefvárosi polgármester is.

A szobor talapzatán a

Carlo Pedersoli

„Mi sohasem veszekedtünk”

Terence Hill

felirat áll, az pedig nem egészen világos – hívja fel a figyelmet a 444 –, hogy egy saját megjegyzés helyett miért a Bud Spencer színésztársának, a Terence Hill néven befutó Mario Girottinak a temetésen elmondott beszédéből kellett idézni.