Rengeteg pénzt kapnak a kormánytól a keresztény könnyűzenészek, a szakmai munkát Madarász Isti és Mező Misi felügyeli

2020. március 10., 17:00

Szerző:

Indokolt, hogy a keresztény könnyűzene kormányzati támogatást kapjon, hiszen

olyan művészeti értékek születnek benne, amelyek a nem hívők számára is segítséget jelenthetnek az igazság és a boldogság keresésében.

Erről Rétvári Bence beszélt kedden Budapesten a Szikra Projekt sajtótájékoztatóján.

 „A Szikra Projekt a magyar keresztény könnyűzene erősödését, szakmai fejlődését szolgálja. Bízunk abban, hogy segítségével minél több tehetséges fiatal kerül reflektorfénybe" - mondta az Emmi parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy az állam elköteleződése hosszú távú a hazai keresztény könnyűzenei élet támogatására. Az államtitkár megemlítette, hogy a kormány a Hangszert a kezdőknek! program keretében évi 300 millió forintot biztosít a kezdő zenekarok számára, 100 milliót ad a Hangszert a profiknak! programra, emellett további 100-100 millió forintot biztosít képzésre, oktatásra, hangszerfelújításra és határon túli programokra.

Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára kiemelte: a Szikra Projektre 160 millió forintos támogatást tudtak felhasználni.

A Szikra Projekt szakmai munkáját Horváth Gergely rádiós szakember, Bolyki György zenész, Gável Gellért zenész, Lackfi János költő, Madarász Isti rendező és Mező Misi zenész közreműködésével felügyelik.

   

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.