Péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket a budapesti Sétafesztivál

A rendezvény a zsidó kulturális örökséget mutatja be.

2020. október 15., 17:54

Szerző:

Túrák, irodalmi és kávéházi séták mellett koncert és faültetés is várja az érdeklődőket a péntektől vasárnapig tartó budapesti Sétafesztiválon – írja az MTI. A Sétafesztiválhoz több sétáltató cég is csatlakozott, a csoportokat idegenvezetők, az adott téma szakértői kísérik. A programokon a részvétel ingyenes, csupán regisztráció szükséges - adta hírül a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület.     

A Sétafesztivál első napján idén is elültetnek egy fát a Gutenberg téren, annak a háznak a szomszédságában, ahol Heller Ágnes élt. Ezt követően a Szent Efrém Férfikar ad koncertet, amelyen a Wings című lemezükről adnak elő hindi, dél-afrikai, spanyol, héber, ószláv és magyar nyelvű szakrális zenei anyagot.

A hétvégi séták között szerepel a Füvészkert, Józsefváros Palotanegyede, a Salgótarjáni utcai zsidó temető és a Semmelweis Egyetem, részletek és regisztráció a www.mazsike.hu oldalon érhető el.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.