Nem rendezik meg idén a Pécsi Napokat

2020. szeptember 1., 17:18

Szerző:

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint a társaság a biztonságot helyezi előtérbe, így - a vírushelyzetre való tekintettel - a sokezres fesztiválozó tömeg elkerülése érdekében a belvárosi fesztiválnak csak egy kis szeletét valósítják meg.

Ilyen kivétel lesz a XXIV. Európai Bordalfesztivál magyar különkiadása, a Bor és dal ünnepe - Népek Bordalai és Táncai című rendezvény, amelyet szeptember 26-án tartanak meg a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az eseményen mások mellett fellépnek a Pécsi Férfikar tagjai és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.

A közleményben jelezték még, hogy szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozat a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarán és elindul az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza programsorozata is.

Kiemelték: az első őszi napokon többek között a Budapest Bár koncertje és a Jávor című monodráma várja a látogatókat.

A helyszínek biztonságos látogatása érdekében új protokollt is kidolgozott a ZSÖK, mindezek részleteiről később nyújtanak tájékoztatást a szervezők - közölték.

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.