Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Újbuda szerződést bont Mága Zoltánnal, és visszakéri az önkormányzati támogatás egy részét

2019. december 12. 14:15 - szerző: 168 Óra

Újbuda önkormányzata felbontja a szerződést, amelyet a kerület korábbi, fideszes vezetése kötött Mága Zoltán hegedűművésszel – jelentette be Barabás Richárd, a XI. kerület alpolgármestere.

A Párbeszéd politikusa Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy még 2016-ban ő hívta fel a figyelmet az újbudai vezetés és Mága Zoltán közötti furcsa együttműködésre. 

„Mága úr ugyanis feltűnően gyakran bukkant fel a fideszes kampány idején, hovatovább, azon az ingyenes CD-n, amit osztogattak, együtt szerepelt a korábbi fideszes polgármesterrel. Ezek után talán nem csak nekem szúrt szemet az az évi 10 milliós támogatás, amit Újbudától kapott”

– jegyezte meg Barabás Richárd.

Az alpolgármester közölte, hogy örömmel jelenti, hogy eljött az idő búcsút venni egymástól.

„Újbuda önkormányzata megkezdte a szerződés felmondásának előkészítését. A korrektség kedvééért megjegyzem, hogy alapvetően közös megegyezésre törekszünk, melynek keretében annyit kérünk, hogy Mága úr fizesse vissza az idei támogatás egynegyedét, tekintve, hogy a szerződésben foglalt négyből összesen három koncert teljesült idén, az utolsóra az új városvezetés pedig nem tart igényt”

– állapította meg. Barabás hozzátette, hogy októberben a kerületben a változásra szavaztak, és különösen igaz ez a kultúra vonatkozásában.