Magyarországra jön a hírhedt kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar özvegye

2019. november 5., 15:42

Szerző:

Magyarországra jön Victoria Eugenia Henao, Pablo Ecobar özvegye. A Tata becenéven ismert 58 éves nő egy önéletrajzi könyvben vallott arról, milyen volt az élete a hírhedt kolumbiai drogbáró mellett. A Mrs. Escobar - Életem Pablóval című kötet decemberben Magyarországon is megjelenik, a szerző ennek apropóján érkezik hazánkba, hogy Budapesten és Debrecenben is dedikálja a könyvét - tudta meg a Blikk.

Fotó: Pinterest

A kötet 25 évvel Pablo Escobar 1993-as halála után jelent meg először. Tata mindössze 15 éves volt, amikor hozzáment a nála több mint tíz évvel idősebb Escobarhoz, és férje folyamatos hűtlensége és kegyetlenségei ellenére végig vele maradt. Házasságuk 16 év után ért véget, miután Escobart 1993. december 2-án agyonlőtték a rejtekhelyén.

Pablo Escobar hatalma csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80 százalékát tartotta a kezében, 1989-ben a Forbes szerint a világ hetedik leggazdagabb embere volt. Temetésén majdnem 20 ezren vettek részt.

„Pablóval először akkor találkoztam, amikor 12 éves voltam, ő pedig 23 éves. Ő volt az első és egyetlen szerelmem életemben. Férfisoviniszta kultúrában nőttem fel, amelyben a nőket arra tanították, hogy kérdés nélkül kövessék a férjüket” - emlékezett vissza a könyvben Tata.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.