Újra Magyarországra jön Ozzy Osbourne 2022-ben

Vélhetően ez most már tényleg a búcsúkoncertturnéja lesz a denevérfejet leharapó metállegendának.

2020. október 22., 14:20

Szerző:

 Tizenegy év után újra Magyarországon ad koncertet Ozzy Osbourne, írja az MTI. A heavy metál Grammy-díjas legendája, a színpadoktól visszavonult Black Sabbath frontembere 2022. február 2-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, No More Tours 2 című európai turnéja keretében. 

    A jelenlegi vírushelyzetre tekintettel az idén októberére tervezett hathetes koncertkörút 2022-ben lesz. A 71 éves Ozzy Osbourne arénaturnéja 2022. január 26-án indul Berlinben és március 14-én zárul Glasgowban - közölte a szervező Live Nation csütörtökön az MTI-vel.

    A 2022-es európai Ozzy-turné további állomásai: Prága, Zürich, Madrid, Bologna, Mannheim, Hamburg, Helsinki, Stockholm, Dortmund, München, Nottingham, Dublin, Birmingham, London, Manchester, Newcastle. Ozzy idén februárban, még a koronavírus-járvány legelején lefújta idénre tervezett észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse.

    Eddig mindössze háromszor járt Magyarországon: a Black Sabbath 2001-es újjáalakulása idején a Kisstadionban, 2010-ben szólóban a Sportarénában, legutóbb pedig 2016-ban, a Sabbath búcsúturnéja keretében, szintén az Arénában. Lett volna továbbá egy teltházas koncertje a Sportarénában 2004-ben, de ez elmaradt az énekes quad-bike balesete miatt.

    Ozzy a koncerteken tanúsított magatartásával kivívta a közvélemény rosszallását: egy elhíresült fellépés alkalmával leharapta egy denevér fejét, ezért kórházba kellett szállítani, hogy megkapja a veszettség elleni oltást. Lemezcégénél egyszer egy tárgyaláson illuminált állapotban jelent meg, itt egy galamb fejét harapta le. Osbourne 1986-ban újabb botrányba keveredett: azzal vádolták, hogy a Suicide Solution című dalban öngyilkosságra buzdítja a fiatalokat.

    Az 1990-es évek elején Ozzy bejelentette, hogy visszavonul és az 1991-es No More Tears című albumot követő turnét az utolsónak hirdette meg. Szintén a visszavonulás tényét erősítette meg az 1993-ban kiadott dupla koncertlemez. Két évvel később, 1995-ben mégis új stúdióalbummal lepte meg rajongóit, Ozzmosis címmel. Az énekes filmszerepekben is feltűnt, családi valóságshow-jával pedig a televíziózás történetébe is beírta nevét: a The Osbournes a Music Television legnézettebb sorozata volt. Önéletrajza I Am Ozzy címmel 2009-ben jelent meg. (MTI)

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.