Ötmillióból meg lehetne menteni a Macskafogót a pusztulástól

2017. december 7. 15:40 - szerző: 168 Óra

Gyűjtést szerveznek a készítők és a rajongók annak érdekében, hogy be tudják fejezni a Macskafogó című rajzfilm eredeti kópiájának felújítását, ezzel mentve meg azt az utókornak. A cél, hogy legalább ötmillió forint összejöjjön – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: imdb.com

 A nemes cél érdekében  létrehozott honlapról kiderül, hogy a film alkotói – köztük Ternovszky Béla, a rajzfilm rendezője – és egy lelkes rajongókból álló csapat két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy önerőből elkezdi a rajzfilm restaurálását, illetve nekiáll interjúkat készíteni a stáb tagjaival, valamint gondoskodik a film utóéletéről is, ugyanakkor szükségük lenne további segítségre is.

A gyűjtés során többféle adományozó csomag közül választhatnak azok, akik szeretnék támogatni a kezdeményezést. A minimális pénzösszeg 1500 forint, de a tehetősebbek akár 180 000 forinttal is szponzorálhatják az elképzeléseket (természetesen akár többszöri alkalommal is).

A munka jelenleg is tart, és várhatóan 2018 első negyedévében fog sikeresen zárulni, az újjávarázsolt filmet a remények szerint tavasszal mutatják be a Pannónia Filmstúdióban.