Ötmillióból meg lehetne menteni a Macskafogót a pusztulástól

2017. december 7., 15:40

Szerző:

Gyűjtést szerveznek a készítők és a rajongók annak érdekében, hogy be tudják fejezni a Macskafogó című rajzfilm eredeti kópiájának felújítását, ezzel mentve meg azt az utókornak. A cél, hogy legalább ötmillió forint összejöjjön – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: imdb.com

 A nemes cél érdekében  létrehozott honlapról kiderül, hogy a film alkotói – köztük Ternovszky Béla, a rajzfilm rendezője – és egy lelkes rajongókból álló csapat két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy önerőből elkezdi a rajzfilm restaurálását, illetve nekiáll interjúkat készíteni a stáb tagjaival, valamint gondoskodik a film utóéletéről is, ugyanakkor szükségük lenne további segítségre is.

A gyűjtés során többféle adományozó csomag közül választhatnak azok, akik szeretnék támogatni a kezdeményezést. A minimális pénzösszeg 1500 forint, de a tehetősebbek akár 180 000 forinttal is szponzorálhatják az elképzeléseket (természetesen akár többszöri alkalommal is).

A munka jelenleg is tart, és várhatóan 2018 első negyedévében fog sikeresen zárulni, az újjávarázsolt filmet a remények szerint tavasszal mutatják be a Pannónia Filmstúdióban.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.