Nyomorog és már mozogni is alig tud az idős, beteg színész, akit mindenki szeret

2018. szeptember 17., 10:08

Szerző:

Ápolói segítségre lenne szüksége Szilágyi Istvánnak, az idős színésznek, mert az ő és felesége egészsége is egyre rosszabb. Fiuk, Péter nélkül alig tudják ellátni magukat, idősek otthonába viszont nem akarnak menni, mert kettészakadna a család – írja a Blikk.

A fiú próbál segíteni, nemrég egy szupermarketben vállalt munkát, de nem vált be, ahogy a közmunka sem. Most egy tévécsatornánál dolgozik, de emiatt keveset tud ott hon lenni, így nem tud idős szüleire vigyázni. 

A Keménykalap és krumpliorr című felejthetetlen ifjúsági film plakátragasztója szembetegségben szenved, emellett februárban egy esés miatt letört egy darab a csípőjéből, azóta csak járókerettel tud közlekedni. 

Az otthonuk is nagyon rossz állapotban van, konyhájuk gyakorlatilag nincs, és a vizesblokk balesetveszélyes.

Szilágyiék több mint 25 millióval tartoznak, amit korábban a házuk felújítására vettek fel, ám jelenlegi anyagi körülményeik között esélyük sincsen arra, hogy visszafizessék ezt a számukra horribilis összeget. Felvetődött, hogy ha nem tudják megfizetni az adósságukat, elvehetik egyetlen értéküket, a házukat – írja a lap. Szilágyi István az év elején teljes vagyonkáját – egy kis balatoni házat – az unokája nevére íratta.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.